ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,6% στις τιμές κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων

Μείωση 2, 6% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση µε τον αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της  ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, ο ίδιος δείκτης, μειώθηκε 0,6% το πρώτο τρίµηνο 2015, σε αντίθεση µε τον δείκτη του τέταρτου τριµήνου 2014, που είχε καταγράψει πτώση 1,4%.

Επιπλέον, μείωση 2,2% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιµών κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το πρώτο τρίμηνο 2015, σε σύγκριση µε τον δείκτη του αντίστοιχου   τριμήνου 2014 που είχε μειωθεί 3,1%.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι, ο δείκτης τιµών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών (δείκτης εκροών), εκφράζει τη µεταβολή των τιµών που καταβάλλονται στους κατασκευαστές- εργολήπτες των διαφόρων επιµέρους τµηµάτων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών, κατά την ανάθεση κατασκευής των έργων.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης συνολικού κόστους κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών (δείκτης εισροών), εκφράζει την εξέλιξη του κόστους, στο οποίο υποβάλλεται ο κατασκευαστής µιας τυποποιηµένης κατασκευής (πολυκατοικίας) και υπολογίζεται βάσει των τιµών των υλικών και της αµοιβής εργασίας που καταβάλλει.

 

 

Exit mobile version