Έλληνες επενδυτές αναζητούν αδιάθετα ακίνητα στην πόλη της Αϊόβα

Έλληνες  επενδυτές αναζητούν  αδιάθετα ακίνητα στην πόλη της Αϊόβα (Des Moines),  αναφέρουν κορυφαία στελέχη του μεσιτικού οργανισμού της πόλης, CBRE.

Αναλυτικότερα, η πόλη αυτή συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών που προέρχονται από το Ντουμπάι και τον  Καναδά. Μάλιστα οι ειδικοί της κτηματαγοράς,  εκτιμούν ότι  θα συνεχιστεί η ανάπτυξη στην πόλη με σταθερούς ρυθμούς  καθώς προβλέπονται  να  δημιουργηθούν  νέες θέσεις  εργασίας, αλλά  και  νέες επενδύσεις.

 Όσον αφορά λοιπόν τις τάσεις της τοπικής κτηματαγοράς, οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για χώρους βιομηχανικής αξιοποίησης, ενώ εκτιμάται ότι τα περισσότερα από 3.000 νέα διαμερίσματα που διοχετεύθηκαν στην τοπική αγορά ενδέχεται να οδηγήσουν σε χαμηλότερα ενοίκια, σύμφωνα με την έρευνα Hubbell Commercial Des Moines Metro Real Estate Market Survey 2015.

Πάντως τα αποτελέσματα της έρευνας  έδειξαν ότι ρυθμός εκκένωσης ακινήτων μειώθηκε  φέτος σε 4,1% σε σχέση με την προηγούμενη  χρονιά  που είχε καταγράψει  4,6%.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η Λίντα  Γκίμπς  και ο Τίμ  Σάρπε ανέφεραν στο desmoinesregister.com ότι:  «ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην πόλη, οι επενδυτές δεν έχουν μεγάλες επιλογές, καθώς υπάρχουν πολύ λίγα αδιάθετα ακίνητα».

 

Exit mobile version