Quantcast
Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Ποιες αλλαγές έρχονται στα τεκμήρια - Οι τελευταίες πληροφορίες - enikonomia.gr
share

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Ποιες αλλαγές έρχονται στα τεκμήρια – Οι τελευταίες πληροφορίες

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται “λίφτινγκ” στα τεκμήρια διαβίωσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Έχουμε ραντεβού την άλλη εβδομάδα με το υπουργείο Ανάπτυξης και με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  για το θέμα των τεκμηρίων των ελεύθερων επαγγελματιών», είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο Mega.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει κάποιες υποχωρήσεις. Αυτή είναι η άποψη μου. Θα καταλάβουν όλοι  στο τέλος Ιουλίου τι συνέβη στο φορολογικό. Η άποψη μου είναι ότι η κυβέρνηση συζητάει το να μην υπάρχει η αύξηση των κερδών από χρόνο σε χρόνο το οποίο πραγματικά είναι παράλογο και αντισυνταγματικό. Σας θυμίζω όμως ότι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει γίνει  για το θέμα αυτό και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσει » συμπλήρωσε.

Τεκμήρια διαβίωσης των ελεύθερων επαγγελματιών: Πότε θα γίνουν οι αλλαγές και τι συζητείται

Σύμφωνα με το MEGA oι αλλαγές στα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών αναμένεται να γίνουν από τον Σεπτέμβριο και αυτό θα αφορά τα εισοδήματα του 2024 ( δηλαδή των φορολογικών δηλώσεων  του 2025). Επίσης το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συζητά να λαμβάνονται δύο πράγματα υπόψιν στα τεκμήρια: το οικογενειακό εισόδημα και τα λοιπά εισοδήματα (ενοίκια, τόκοι, μετοχές, ομόλογα).

Πάντως δεν αναμένεται να καταργηθεί το ελάχιστο εισόδημα, αλλά εκτιμάται πως θα υπάρξει μικρή μείωση της ελάχιστης τεκμαρτής αμοιβής. Και η αποσύνδεση θα γίνεται με την αύξηση του κατώτατου μισθού του εργαζομένου.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.