Ελαιόλαδο: Τελικά θα μειωθούν οι τιμές; Τι λένε οι παραγωγοί

ελαιόλαδο

Για το εάν θα μειωθούν φέτος οι τιμές στο ελαιόλαδο ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο ελαιοπαραγωγός και ο αντιπρόεδρος της ‘Ενωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης.

«Αν βρέξει και μαζέψουν οι παραγωγοί το λάδι, τότε αυτό θα συμβεί (αν δηλαδή θα μειωθούν οι τιμές)» απάντησε.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό δεν θα συμβεί «εάν δεν βρέξει, καθώς τα δέντρα θα είναι αφυδατωμένα και ξηρά και δεν πρόκειται να μαζευτεί το λάδι. Και θα πούμε το λάδι … λαδάκι. …. και  θα δούμε μια χρονιά όπως την περσινή».

Και συνέχισε λέγοντας πως σήμερα η τιμή του λαδιού στον παραγωγό κυμαίνεται μεταξύ 7 ευρώ και 8 ευρώ και αυτό σημαίνει για τον καταναλωτή πως θα το αγοράζει 12 ευρώ με 15 ευρώ. Διευκρίνισε δε πως δεν είναι σίγουρο πως η τιμή του παραγωγού στο λάδι θα παραμείνει στα 7,50 ευρώ. Αν δεν βρέξει δεν ξέρουμε πού θα φτάσει η τιμή του λαδιού, τόνισε με έμφαση.

Για τις ποσότητες του λαδιού

Επίσης μίλησε και για τις ποσότητες του λαδιού.  «Δυστυχώς μεγάλες ποσότητες δεν υπάρχουν (εν λαδιού) διότι πέρυσι είχαμε μια χρονιά μεγάλη αφορία. Φέτος με την ξηρασία δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όποιος βγει σήμερα και κάνει πρόβλεψη για την τιμή στο λάδι για εμένα θα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δηλαδή εάν η τιμή του λαδιού θα είναι το επόμενο διάστημα χαμηλή ή υψηλή.  Εάν δεν δούμε τις εξελίξεις του καιρού τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, τότε δεν μπορούμε να συζητήσουμε τι θα γίνει με το λάδι» σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version