Εκπτώσεις: 6 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις κατέγραψαν χειρότερο τζίρο– Τι δηλώνει ο Καφούνης

Σταύρος Καφούνης

Με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (Ε.Σ.Α.) για τον τζίρο των καταστημάτων στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης δήλωσε:

«Με μεγάλη περηφάνια παραδίδουμε στην πολιτεία και στους συναδέλφους μας την καθιερωμένη πλέον μεγάλη, εξαμηνιαία έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία καταγράφει με επιστημονικό τρόπο -και πάντα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- τα αποτελέσματα της εκπτωτικής περιόδου στο λιανεμπόριο, βασισμένα σε ένα τεράστιο δείγμα διαφορετικών κλάδων και περιοχών.

Ως συνήθως, τα αποτελέσματα περιγράφουν αυτό που όλοι οι επαγγελματίες του χώρου βιώνουν καθημερινά. Μάχη επιβίωσης σε καθεστώς σκληρού ανταγωνισμού, όπου -ανάλογα με την περιοχή, τον κλάδο και την σύνδεση με τον τουρισμό- παρατηρούμε μεγάλες διαφοροποιήσεις, όμως το συμπέρασμα είναι ένα: το οργανωμένο, υγιές εμπόριο, αυτό που κοιτάζει στα μάτια τον καταναλωτή και δεν έχει ανάγκη από απειλές και τιμωρητικά πρόστιμα είναι αυτό που εφαρμόζει ό,τι του ζητηθεί από την Πολιτεία και με μοναδική ευσυνειδησία.

Για αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, θα τοποθετηθούμε ως συνήθως με σοβαρότητα αλλά και αποφασιστικότητα υπέρ του ισχυρότερου κλάδου της ελληνικής οικονομίας, απαιτώντας συγκεκριμένες γενναίες παρεμβάσεις».

Τι δείχνει η έρευνα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ε.Σ.Α. το 58,7% των εμπόρων δήλωσαν ότι οι πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου ήταν χειρότερες σε σχέση με τις περσινές, το 21% ο ίδιος και το 19,8% καλύτερος.  Επίσης, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ο τζίρος είτε θα είναι σταθερός είτε θα μειωθεί τους επόμενους 6 μήνες.

Exit mobile version