Quantcast
Εκκρεμείς συντάξεις: Τα ταμεία με πρόβλημα στον χρόνο αναμονής - Δηλώσεις Καραγκούνη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους - enikonomia.gr
share

Εκκρεμείς συντάξεις: Τα ταμεία με πρόβλημα στον χρόνο αναμονής – Δηλώσεις Καραγκούνη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

δημοσιεύτηκε:

Τα ταμεία που έχουν ακόμη πρόβλημα χρόνου αναμονής και καθυστερούν οι  συντάξεις ανέφερε σήμερα o υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ” NewsRoom”.

«Υπάρχουν βέβαια και ταμεία στα οποία υπάρχουν προβλήματα ακόμα, όπως το Ταμείο Νομικών, το ΤΣΑΥ και  των μηχανικών. Υπάρχουν ακόμη ζητήματα, αλλά ο χρόνος συνολικά έχει περιοριστεί πάρα πάρα πολύ. Φυσικά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και νομίζω πως η προσπάθεια του υπουργείου και της υπουργού και του αρμόδιου υφυπουργού, δηλαδή και της κας Κεραμέως και του κ. Τσακλόγλου είναι να αντιμετωπιστεί ακόμη και η τελευταία εκκρεμότητα. Δηλαδή να περιορίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον χρόνο απονομής των συντάξεων. Εγώ θεωρώ ότι το ασφαλιστικό σύστημα βασίζεται σε μια πολύ σημαντική σχέση. Δηλαδή η σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει με τον ασφαλισμένο. Νομίζω ότι αυτή την σχέση εμπιστοσύνης  θα πρέπει να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο», σημείωσε.

Υπενθύμισε δε πως  «μέχρι το 2019 οι συνταξιούχοι περίμεναν 2 και 3 χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους. Τώρα αυτός ο χρόνος έχει περιοριστεί δραματικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις φθάνουν κοντά στους 2 μήνες», είπε και συνέχισε:

«Πράγματι  σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο μετά από συστηματική δουλειά η οποία έγινε τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό ότι πλέον έχει μειωθεί, θα έλεγα σε πολύ μεγάλο βαθμό ο χρόνος απονομής των συντάξεων. Και εξίσου σημαντικό είναι ότι αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης από ένα συνταξιούχο, όπως ξέρετε πολύ καλά, η σύνταξη αποδίδεται. Υπάρχει ένα ποσό προκαταβολής το οποίο καταβάλλεται», είπε μεταξύ άλλων. 

Για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Τέλος μίλησε και για τους εργαζόμενους συνταξιούχους «Είναι πολύ σημαντική η πρόοδος που έχει υπάρξει και είναι εντυπωσιακή η αύξηση των εργαζομένων συνταξιούχων, μετά τις αλλαγές τις οποίες έχουμε κάνει. Αυτή τη στιγμή είναι δηλωμένοι 110.000 συνταξιούχοι εργαζόμενοι. Θα σας πω ότι πέρυσι ήμασταν στις 35 χιλιάδες. Δηλαδή υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση κοντά στις 80.000. Αυτό έγινε βεβαίως γιατί εφαρμόσαμε κάποιες πολιτικές», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο κ. Καραγκούνης ενώ πρόσθεσε αναφορικά με τους λόγους που έγινε αυτό «έχουμε μηδενίσει την παρακράτηση στη σύνταξη, όταν το 2019 η παρακράτηση έφτανε το 60% της σύνταξης», όπως είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.