Quantcast
ΕΦΚΑ: Εγκυμονούσα μπήκε στην πλατφόρμα του Φορέα για τα επιδόματα και διαπίστωσε πως ο Φορέας την έχει καταχωρήσει ως άνδρα-Τι συνέβη - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Εγκυμονούσα μπήκε στην πλατφόρμα του Φορέα για τα επιδόματα και διαπίστωσε πως ο Φορέας την έχει καταχωρήσει ως άνδρα-Τι συνέβη

δημοσιεύτηκε:

Γυναίκα 8 μηνών έγκυος μπήκε στην πλατφόρμα του  ΕΦΚΑ για να μάθει αν δικαιούται επιδόματα λόγω εγκυμοσύνης αλλά και άδεια μητρότητας και διαπίστωσε πως ο Φορέας την έχει καταχωρήσει ως άνδρα.

Πρόκειται για την εγκυμονούσα, Μαρία Πιτσιδήμου η οποία κατήγγειλε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ «δεν γνωρίζω για ποιο λόγο είμαι άνδρας για τον ΕΦΚΑ αλλά έτσι με ενημέρωσαν .Βασικά το είδα εγώ  μέσα από τον ΕΦΚΑ στα ατομικά μου στοιχεία » είπε και πρόσθεσε πως μπήκε στον ΕΦΚΑ προκειμένου να μάθει αν δικαιούται επιδόματα λόγω εγκυμοσύνης. « Ο ΕΦΚΑ μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το όποιο  έλεγε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου» σημείωσε και είπε πως συμπλήρωσε τα στοιχεία της και το σύστημα την έβγαλε πως είναι άνδρας.

Οι ενέργειες της εγκυμονούσας

Εν συνεχεία ανέφερε τις ενέργειες που έκανε για το θέμα αυτό προκειμένου να δει τι έχει συμβεί. «Αρχικά πήρα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό και τι έγινε. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού για να με δουν. Παρόλα αυτά με ενημερώσανε ότι θα πρέπει να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου διότι απλά το να πάω μέχρι εκεί πέρα δεν ξέρω εάν αυτό επαρκούσε από τη στιγμή που στα ατομικά στοιχεία μου ήμουν δηλωμένη ως άνδρας θα ήθελα και εγώ να είμαι θωρακισμένη » είπε. «Έχω ένα επερχόμενο προγραμματισμένο ραντεβού για την Παρασκευή  που πρέπει να πάω »  συμπλήρωσε.

«Βασικά στο θέμα μου δεν υπήρξε επίσημη απάντηση. Μου είπαν  σχετικά με τα έγγραφα που θα πρέπει να προσκομίσω πως θα πρέπει να πάω από κοντά  και μου ζήτησαν εκκαθαριστικό για να φαίνεται το ΑΦΜ μου μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης», κατήγγειλε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.