e-katanalotis: Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα – Το νέο κουμπί και η σύγκριση προϊόντων σούπερ μάρκετ με ιστορικών τιμών

ακρίβεια

Με την ακρίβεια να αποτελεί τον Νο1 πρόβλημα για τους πολίτες, το υπουργείο Ανάπτυξης, πέρα από τις παρεμβάσεις που εξετάζει για τη μείωση των τιμών, ενισχύει και τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία για να ενδυναμώσει τον ρόλο του καταναλωτή και να τονώσει τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων.

Λίγους μήνες αφότου η ανανεωμένη πλατφόρμα e-katanalotis τέθηκε σε λειτουργία, περιλαμβάνοντας πάνω από 3.000 κωδικούς και δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές όχι μόνο να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων, αλλά και το κόστος του καλαθιού από αλυσίδα σε αλυσίδα, σχεδιάζονται νέες αναβαθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, οι αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα e-katanalotis αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν και οι διαθέσιμοι κωδικοί που περιλαμβάνει από τους 3.000 στους 5.000-6.000.

Σύγκριση προϊόντων με ιστορικών τιμών

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει το ενδεχόμενο πέρα από τις τρέχουσες τιμές, να συμπεριλάβει κι ένα ιστορικό τιμών ανά προϊόν και ανά σούπερ μάρκετ, όπου θα καταγράφεται το κόστος κάθε αγαθού σε βάθος χρόνου.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος της ρύθμισης αυτής είναι να πιέσει αφενός τις επιχειρήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων να μην αυξάνουν τις τιμές και να περιορίσουν το περιθώριο κέρδους τους και αφετέρου να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές να παρακολουθούν τις τιμές και να αγοράζουν τα προϊόντα που δεν έχουν συνεχή σκαμπανεβάσματα.

«Βρες φθηνότερο προϊόν»

Επιπλέον, εξετάζεται να προστεθεί ακόμη ένα κουμπί που θα αναγράφει «Βρες φθηνότερο προϊόν», σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Ετσι, αν τα νοικοκυριά αναζητούν ένα προϊόν, το οποίο είναι ακριβό, πατώντας το εν λόγω κουμπί, θα τους εμφανίζονται φθηνότερες εναλλακτικές ώστε να διευρύνουν τις επιλογές τους.

Σύγκριση τιμών για τα καύσιμα

Πέρα όμως από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, στα σχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ενταχθεί στην εφαρμογή και ένα εργαλείο σύγκρισης τιμών για την αγορά καυσίμων. Αν και ήδη οι τιμές ανά πρατήριο είναι αναρτημένες σε άλλη πλατφόρμα, εξετάζεται η μεταφορά τους στο e-katanalotis. Ωστόσο, σχεδιάζεται δίπλα στις τρέχουσες τιμές των πρατηρίων να προστεθούν και οι μέσες τιμές, ως μέσο πίεσης στους πρατηριούχους να κρατούν χαμηλά το κόστος των καυσίμων.

 

 

Exit mobile version