ΔΥΠΑ: Έρχονται νέες ανακοινώσεις για το επίδομα ανεργίας- Τι εξετάζεται για το διάστημα καταβολής του και ποιοι θα παίρνουν επιπλέον μπόνους

άνεργοι

Στα σκαριά της ΔΥΠΑ βρίσκεται η επέκταση του επιδόματος ανεργίας και μετά το διάστημα 12 μηνών σε ορισμένους πολίτες.

Όπως είπε ο διοικητής της Υπηρεσίας, Σπύρος Πρωτοψάλτης στο MEGA «εξετάζεται η επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας. Αυτό εξετάζεται να γίνει στο πλαίσιο της συγχώνευσης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας με το αυτό του επιδόματος ανεργίας. Αυτό δεν θα ισχύσει για όλους. Αλλά αυτές είναι οι λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν όταν έχουν κλειδώσει όλες οι παράμετροι».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν το επίδομα ανεργίας θα συνδέεται με τον μισθό ή τις εισφορές που έχει πληρώσει ο απολυμένος εργαζόμενος.  «Θα λαμβάνεται υπόψιν το εργασιακό και ασφαλιστικό βίο. Κάποιος που έχει δουλέψει πολλά χρόνια και έχει πληρώσει πολλά, μάλλον πρέπει να πάρει κάτι παραπάνω από κάποιον ο οποίος έχει δουλέψει 1 με 2 χρόνια και έχει πληρώσει πολύ λίγα μέσα στο σύστημα .Άρα κοιτάμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο ανταποδοτικό και πιο απλό .Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχουμε το επίδομα ανεργίας και το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας . Και τα δύο είναι επιδόματα ανεργίας τα οποία θα τα συγχωνεύσουμε οπότε να απλουστεύσουμε  το σύστημα» απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Έρχεται και μπόνους  πέραν του επιδόματος ανεργίας 

Για το θέμα του επιδόματος ανεργίας μίλησε και στο Action 24 o κ.Πρωτοψάλτης.  «Υπάρχει σήμερα το επίδομα ανεργίας το οποίο χορηγείται σε όλους όσους θεμελιώνουν δικαίωμα αλλά  εξετάζεται μετά να υπάρχει και μια αυξημένη ενίσχυση  σε αυτούς που έχουν πληρώσει για πολλά χρόνια εισφορές μέσα στο σύστημα, δηλαδή να δίνεται κάτι επιπλέον  .. κάτι σαν μπόνους  »

 

Exit mobile version