ΔΥΠΑ: Έρχεται νέα πλατφόρμα για την κάλυψη των 50.000 κενών θέσεων εργασίας σε δύο κλάδους της οικονομίας-Πώς θα λειτουργεί και ποιους θα αφορά

ΔΥΠΑ

Εντός του μήνα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η νέα πλατφόρμα της ΔΥΠΑ “JOBMATCH” για την κάλυψη των 50.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού. Ουσιαστικά μέσω αυτής της πλατφόρμας η ΔΥΠΑ θα  “παντρέψει” την προσφορά και την ζήτηση εργασίας στον τουρισμό και ο στόχος της να ενισχύσει το λεγόμενο job match μεταξύ του εργοδότη και του εργαζόμενου. Η πλατφόρμα αυτή σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού για προσωρινή αλλά και για μόνιμη εργασία.

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ “JOBMATCH”

Σημειώνεται δε πως μέσω της πλατφόρμας ο εργαζόμενος, αφού κατεβάσει την εφαρμογή jobmatch από το App Store ή το playstore και ολοκληρώσει το προφίλ του, θα μπορεί να διαμορφώνει με τη χρήση φίλτρων τις επιλογές του: όπως στο τι επαγγέλματα θέλει να απασχοληθεί και σε ποιες περιοχές, σε τι ωράρια εργασίας θέλει να απασχοληθεί αλλά και τις αποδοχές που θέλει να λαμβάνει.

Παράλληλα οι οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να συνδεθούν άμεσα με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάση της περιοχής της επιχείρησης τους, του εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους.

Και αφού υπάρξει αντιστοίχιση εργαζόμενου με εργοδότη, μετά θα κλείνεται ραντεβού για συνέντευξη είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικά. Υπενθυμίζεται πως παρόμοιο μέτρο είχε εφαρμοστεί και το 2022 ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς στην πλατφόρμα αυτή μπορούσαν να εισέλθουν  μόνο οι επιχειρήσεις οι οποίες παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό δεν ανταποκρίθηκαν.

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version