Quantcast
ΔΥΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να "τρέξει" ξανά το πρόγραμμα για άνεργους άνω των 55 ετών - "Κλειδί" οι χρηματοδοτικοί πόροι - enikonomia.gr
share

ΔΥΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να “τρέξει” ξανά το πρόγραμμα για άνεργους άνω των 55 ετών – “Κλειδί” οι χρηματοδοτικοί πόροι

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να “τρέξει” ξανά  το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα απασχόλησης ΔΥΠΑ που αφορά στην απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω σε φορείς του δημόσιου τομέα άφησε σήμερα ο διοικητής της Υπηρεσίας, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στο MEGA.

«Συνολικά, 26.000 άτομα ωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα και άμα βρεθούν και άλλοι πόροι είναι κάτι το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε ξανά. Αυτό δεν είναι απόφαση της ΔΥΠΑ αλλά αυτό είναι θέμα πόρων.. είναι θέμα χρηματοδότησης » διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης αναφερόμενος στο εν λόγω πρόγραμμα.

Και επανέλαβε  πως «αν βρεθούν πόροι, θα υπάρξουν και άλλες θέσεις  στο πρόγραμμα για τους ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω. Αλλά υπάρχει αυτήν την στιγμή άλλο πρόγραμμα για την ίδια ηλικιακή ομάδα που είναι μάλιστα ακόμα πιο διερευνημένο, είναι από 45 ετών και άνω και όχι 55 ετών και άνω».

«Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά… το βελτιώσαμε από αλλαγές που κάναμε κυρίως από το 2020 και μετά που πήρε μπρος, είχε πάρα πολλές προσλήψεις. Αυτό το οποίο έγινε είναι ότι έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός. Κάθε πρόγραμμα απασχόλησης που βγάζει η δημόσια υπηρεσία  έχει έναν προϋπολογισμό συγκεκριμένο  που αφορά έναν αριθμό  θέσεων. Αυτές οι θέσεις εξαντλήθηκαν» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ αναφορικά με την απασχόληση ανέργων ηλικίας 45 ετών

Επίσης  μίλησε για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ αναφορικά με την απασχόληση ανέργων ηλικίας 45 ετών.  «Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, τρέχουν πολλά ανοιχτά προγράμματα άλλα. Υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης  για ανέργους  45 ετών και άνω. 

Όποιος είναι άνεργος πάνω από 45 ετών και έχει συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό  πρόγραμμα. Όποιος είναι πάνω από 45 ετών με 12μηνη ανεργία μπορεί να συμμετάσχει σε πρόγραμμα που “τρέχει” αυτήν την στιγμή για τον ιδιωτικό τομέα από το Ταμείο Ανάκαμψης  και το οποίο αφορά όλη τη χώρα» τόνισε με έμφαση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.