ΔΥΠΑ: «Παράθυρο» 24 ωρών για δωρεάν διακοπές ως και 12 νύχτες – Η διαδικασία υποβολής ένστασης

Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους

Κάτι παραπάνω από 24 ώρες προθεσμία έχουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ να υποβάλλουν ενστάσεις -εφόσον το επιθυμούν- και να διεκδικήσουν δωρεάν διακοπές μέχρι και 12 διανυκτερεύσεις, μέσα από το ειδικό πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

Οι προσωρινοί  πίνακες Δικαιούχων, Ωφελούμενων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για Συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ) 2024-2025 της ΔΥΠΑ αναρτήθηκαν ήδη στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr και είναι «ανοιχτοί» στην υποβολή ενστάσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων από σήμερα, Δευτέρα 29.7.2024 από τις 10 π.μ. μέχρι και αύριο Τρίτη 30.7.2024 στις 12 μ.μ. αποκλειστικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasiakaiasphalise/apozemioseiskaiparokhes/programmatakoinonikoutourismougiasuntaxioukhouseephkaproenoaee

Πως μπορεί να υποβληθεί ένσταση

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους eΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Η επισύναψη δικαιολογητικών απαιτείται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν αφορά σε αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα στοιχεία.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση, την οποία πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή επισύναψη των δικαιολογητικών:

https://www.dypa.gov.gr/storage/kinonikos-turismos-syntaksiuxon-2024-2025/07072024-sxedio-syntaksiuxi-dhmosia-prosklhsh-kt-2024-2025-diefgia.pdf

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

 Πως «κερδίζουν» δωρεάν διακοπές οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται, πως πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024- ’25 της ΔΥΠΑ, το οποίο επιτρέπει στους δικαιούχους να κάνουν τις διακοπές τους επιλέγοντας τόπο και χρόνο διαμονής για την περίοδο που ξεκινά από την 1η Αυγούστου έως και τον Ιούλιο του 2025.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας, στον Έβρο και για πρώτη φορά στη Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων), μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Exit mobile version