Δρίτσας: Το λιμάνι του Πειραιά λειτουργεί παρά τις αφίξεις χιλιάδων προσφύγων

Η εμπορική και ακτοπλοϊκή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά δεν εμποδίζεται, παρά τις αφίξεις χιλιάδων προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας όμως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως χώρος διέλευσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι ήδη το προσφυγικό ρεύμα είναι τεράστιο και προσέθεσε: «Ελπίζω ότι γρήγορα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί ξανά. Βρισκόμαστε στο πιο ψηλό σημείο αντοχής. Οι σημερινές αφίξεις στον Πειραιά μαζί με τους παραμένοντες από τις προηγούμενες ημέρες, ξεπερνούν τις 4.000 περίπου… Το λιμάνι λειτουργεί. Δεν εμποδίζεται η εμπορική και ακτοπλοϊκή λειτουργία του».

Ανέφερε ακόμη πως «το κρίσιμο είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτόν τον κόσμο για λίγες ώρες, για μια – δυο ημέρες, διότι το λιμάνι του Πειραιά δεν μπορεί να μεταβληθεί σε μόνιμη δομή, έστω προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών. Είναι χώρος transit, πέρασμα και μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει. Φροντίζοντας αυτούς τους ανθρώπους, παρέχοντας τους όλες τις δυνατές παροχές φιλοξενίας μέχρις ότου φύγουν. Δεν μπορούν να μένουν εδώ. Το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι χώρος που μπορεί να οργανωθεί μια μόνιμη δομή».

Exit mobile version