Δραγασάκης στον Realfm 97,8: Πρέπει να ληφθούν μόνιμα μέτρα – Αυτονόητη η διαγραφή των χρεών του κορονοϊού

“Ζούμε μια οριακή στιγμή, αλλά καμιά φορά οι οριακές στιγμές είναι μια ευκαιρία να γίνει ένα άλμα προς τα μπροστά, υπό τον όρο ότι γνωρίζουμε την πραγματικότητα. Τα lockdown έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι αυτά που σώζουν ζωές, δίνουν χρόνο για να προετοιμαστούμε” δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, Γιάννη Δραγασάκη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Τα lockdown έγιναν, δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε, άρα πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός όπως λένε όλοι, ώστε και να προστατέψουμε αποτελεσματικά και η οικονομία και οι άνθρωποι να μπορέσουν να ανασάνουν. Νομίζω ότι έχουν ακουστεί ιδέες από τους ειδικούς, ότι μπορούμε να περάσουμε σε μια νέα στρατηγική, που να είναι τα Lockdown όταν χρειάζονται μερικά ή τοπικά και να υπάρξουν άλλα μέτρα όπως αυτά που γίνονται με καθυστέρηση τώρα πχ η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το ΕΣΥ, τα στοχευμένα μέτρα σε ΜΜΜ και άλλους χώρους και να υπάρξει ελεγχόμενο άνοιγμα γενικά και ειδικά προς τον τουρισμό” πρόσθεσε.
“Πρέπει να αρχίσουμε να συνδυάζουμε τα έκτακτα μέτρα με μόνιμες πολιτικές. Δεν μπορεί η οικονομία να αντέξει και να ζήσει με απλώς έκτακτα μέτρα. Σε κάποιους μήνες μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα είναι υπό έλεγχο η κατάσταση, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε από τώρα τι θα γίνει μετά” τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
“Επιμένω στην ανάγκη σχεδιασμού και λήψης μέτρων μόνιμων και προγραμμάτων από τώρα, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολλαπλή κρίση που ζήσαμε στο μέλλον” συμπλήρωσε.
“Το θέμα του χρέους, μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που αντιδρούν ορισμένοι, μιλάμε για ένα χρέος, αυτό του κορονοϊού, όχι ανάπτυξης, αλλά επιβίωσης. Άρα, θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διαγραφεί, γιατί αν δεν διαγραγεί ολόκληρες γενιές θα το κουβαλάνε πάνω τους. Η συζήτηση γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Δεν αρκεί αλλά αν δεν γίνει ούτε αυτό, θα περπατάμε με ένα βαρίδι όπως οι κρατούμενοι στο πόδι μας και ως πολίτες και ως κράτη και ως επιχειρήσεις και ως εργαζόμενοι. Σε αυτό είμαι απόλυτος” υπογράμμισε.
“Πρέπει να υπάρξουν προνοιακά προγράμματα στους τρεις κλάδους που πλήττονται περισσότερο δηλαδή εστίαση, λιανεμπόριο και πολιτισμός. Τον τουρισμό τον αφήνω γιατί είναι μια κατηγορία από μόνος του” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:


Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5https://media.enikonomia.gr/data/podcasts/245985_067d27c5fe-8036f99a89f6f83c.mp3

Πηγή: enikos.gr

Exit mobile version