Δραγασάκης: Όποια απόκλιση από τη συμφωνία, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για όλους

«Οι κίνδυνοι χωρίς συμφωνία είναι μεγάλοι. Αν υπάρξει όποια απόκλιση από τη συμφωνία που κάναμε, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για όλους. Θα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα υπονομεύσει κανείς όλη αυτή την προσπάθεια» τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαφωνίες στη Γερμανία, υποστήριξε επίσης, ότι «ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Εμείς ξέρουμε ότι οι κανόνες ήταν εξαρχής η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και ότι αυτή η συμφωνία που θα προκύψει, θα είναι η βάση όλων».

«Δεν υπάρχει καλό Μνημόνιο»

Είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει καλό Μνημόνιο, καθότι πρόκειται για μια μορφή επιβολής πολιτικής. Για λόγους που θα εξηγήσουμε φτάσαμε σε μια τιμωρητική λογική και έχουμε αυτή τη συμφωνία” είπε ο κ. Δραγασάκης.

«Τα θετικά είναι ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος ενός Grexit όλο και περισσότερο, εξασφαλίζονται πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών  και ότι αυτή η συμφωνία με τα αρνητικά που έχει και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι γέφυρα από τη λιτότητα στην ανάπτυξη. Δημιουργείται ένα καλύτερο πλαίσιο» υποστήριξε ο ίδιος.

Παραδέχτηκε πως υπάρχουν σκληρά μέτρα που πλήττουν τους αγρότες, τους νησιώτες, τους επαγγελματίες και τους πολίτες συνολικά, ωστόσο μίλησε για προσπάθειες και συνεχείς συζητήσεις για να δημιουργηθούν αντισταθμιστικά.

Αποκάλυψε δε, πώς ήδη για τα αγροτικά ετοιμάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα που αισιοδοξούμε πως θα εγκριθεί.

“Η εκλογολογία δεν βοηθά την Ελλάδα”

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Δραγασάκης τόνισε “προσωπικά θα ήθελα μια λαϊκή νομιμοποίηση για την πολιτική που θα εφαρμόσουμε. Θέλω να ξέρω ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει στην πολιτική που θα ασκήσουμε”.

Πρόσθεσε όμως ότι “αυτή τη στιγμή η εκλογολογία δεν βοηθάει την Ελλάδα, Χρειάζεται να έχουμε στοχοπροσήλωση για τη συμφωνία”.

Για τις τράπεζες

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν συγχωνεύσεις καθώς το τραπεζικό σύστημα είναι υπερσυγκεντρωμένο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνουν τράπεζες εκτός του ευρωπαϊκού «ελέγχου».

Δεν απέκλεισε ωστόσο να υπάρξουν συγχωνεύσεις στο εξωτερικό (θυγατρικών). Πρόσθεσε ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με ταυτόχρονη ρύθμιση των “κόκκινων δανείων”.

Exit mobile version