Quantcast
Δραγασάκης: Ένας τεχνικός υπάλληλος ήθελε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Ένας τεχνικός υπάλληλος ήθελε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Ευθεία επίθεση κατά του διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλλο, εξαπέλυσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ίντριγκα» της τηλεόρασης του Alpha.

Αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε προς την Κομισιόν ο Ντ. Κοστέλλο, με την οποία έβαζε μπλόκο στα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, ο κ. Δραγασάκης είπε: «Ένας τεχνικός υπάλληλος ήθελε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν, αφού ούτε τις γνώσεις έχει, ούτε και την ικανότητα για να αντιμετωπίζει καταστάσεις, τόσο κρίσιμες αλλά και για να κρίνει».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια, θα έρχονται σποραδικά στην Ελλάδα, όχι για πολιτική διαπραγμάτευση, αλλά για να συγκεντρώσουν στοιχεία για την πορεία της οικονομίας μας και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

«Δεν θέλουμε και δεν θα αντιδικήσουμε, ούτε με τους θεσμούς, ούτε με τα τεχνικά κλιμάκια. Πρέπει όμως να μιλάμε με ίσους όρους» τόνισε ο κ. Δραγασάκης, φέροντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

«Για το θέμα αυτό, ακούσαμε μόνο γενικά σχόλια και τίποτε συγκεκριμένο. Δεν είναι δυνατόν από την μία πλευρά να μη μας χρηματοδοτούν οι θεσμοί και από την άλλη να μη μας αφήνουν να νομοθετήσουμε για να εισπράξουμε έσοδα».

Όσον αφορά στα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση να εισπράξει από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Δραγασάκης την τοποθέτησε στο 1 δις ευρώ. «Το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις ή την ανθρωπιστική κρίση δεν είναι μονομερής απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Μονομερής απόφαση είναι η μη τήρηση από την ΕΚΤ της συμφωνίας που υπογράψαμε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.