Δημόσιο: Εξετάζεται η επαναφορά της χορήγησης της επιδόματος ύψους 500 ευρώ σε 4.000 υπαλλήλους -Ποιους αφορά

επίδομα

Στα σκαριά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού φαίνεται πως βρίσκεται η επαναφορά της χορήγησης  του επιδόματος  εξετάσεων ύψους 500 ευρώ σε 4.000 διοικητικούς υπαλλήλους του.

Όπως προέκυψε από πρόσφατη συνάντηση που είχε η ΠΟΣΥΠ  με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου  υποβλήθηκε αίτημα στο ΓΛΚ για την επαναχορήγηση του επιδόματος εξετάσεων σε όλους του διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ και για ποσό εφάπαξ ετήσιας καταβολής 500 ευρώ.  Υπενθυμίζεται δε πως η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σταμάτησε  περί του 2000.

Η συνάντηση της ΠΟΣΥΠ

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε πρόσφατα με την υφυπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή  και με τον Διευθυντή του Γραφείου του υπουργού  Νίκου Δημάκη προκειμένου να επιλυθούν τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων.  « Η Πολιτική Ηγεσία μας εξέφρασε την εμπιστοσύνη της, την αναγνώριση του έργου μας και την διάθεση της να επιλύσει αρκετά από τα εύλογα αιτήματά μας, πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του Υπουργείου και του Κράτους, έτσι:

Για ειδικά ζητήματα που αφορούν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση ή την Ανωτάτη ή τα Θρησκεύματα θα υπάρξει συνάντηση και διάλογος με τους Γενικούς Γραμματείς, ήδη έχει οριστεί συνάντηση της ΠΟΣΥΠ με την νέα Γ. Γραμματέα της ΕΕ κ. Καφετζοπούλου, αλλά και για τα ζητήματα των εργαζομένων σε φορείς που εκπροσωπούμε, θα υπάρξουν ειδικές συναντήσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ, με ομόφωνη απόφαση του, ανέστειλε την κινητοποίηση της ΠΟΣΥΠ στις 11 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ανάπτυξη των πρωτοβουλιών της Πολιτικής Ηγεσίας και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της» σημείωσε πρόσφατα σε ανακοίνωση της Ομοσπονδία.

 

 

 

 

Exit mobile version