Δημόσιο: Έρχεται νέο μηνιαίο επίδομα ύψους 150 ευρώ και 105 ευρώ σε εργαζόμενους – Ποιους αφορά

επίδομα

Επεκτείνεται και επισήμως η χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε άλλες δύο νέες κατηγορίες εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται  στην ΚΥΑ καθορίζεται το μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου και Ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ. – Ι.Δ.Ο.Χ.) της Γενικής Γραμματείας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής
των διατάξεων του Κεφαλαίου Β’ του ν. 4354/2015 (Α’ 176), ανά χώρο εργασίας, κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και Υπηρεσία, σε 2 κατηγορίες ως εξής:
α) Κατηγορία πρώτη σε 150 ευρώ.
β) Κατηγορία δεύτερη σε 105 ευρώ 

Αναλυτικά

Τι άλλο αναφέρει η ΚΥΑ

Επίσης η ΚΥΑ αναφέρει πως

α) η υπό στοιχεία 2/27837/0022/30.04.2012 (Β’ 1398) κοινή υπουργική απόφαση και κάθε άλλη υπουργική απόφαση που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,

β) κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη, ρήτρα ή όρος συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητικής απόφασης ή ατομικής σύμβασης εργασίας ή συμφωνίας, που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ για το επίδομα εδώ

Exit mobile version