Δημοπράτηση για τα αρδευτικά δίκτυα αξιοποίησης του φράγματος λεκάνης Φιλιατρινού

STAIKOURAS

STAIKOURAS

Σε τροχιά δημοπράτησης μπαίνει το έργο «Αρδευτικά Δίκτυα Αξιοποίησης Φράγματος Λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας», μετά την επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης, που ενέκρινε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στα νέα τεύχη ενσωματώθηκαν προβλέψεις για συστήματα τηλεμετρίας και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και καταναλώσεων, ενώ έγινε αύξηση της χρηματοδότησης από τα 39,3 εκατ. ευρώ στα 52 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο αντικείμενο του έργου, με βάση τη μελέτη, τα αρδευτικά δίκτυα τα οποία θα εξυπηρετούν την περιοχή θα υδροδοτούνται από το φράγμα και τον ταμιευτήρα Φιλιατρινού, αλλά και από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς αρδευτικού νερού από το φράγμα.

Επίσης, τα έργα του φράγματος θα συμπληρωθούν από τη νέα οδό αποκατάστασης της κυκλοφορίας Φιλιατρά – Χριστιανούπολη, με δεδομένο ότι η υφιστάμενη οδός θα κατακλυστεί από τον ταμιευτήρα.

Πρόκειται για ένα έργο υψηλής σημασίας, κυρίως για την υποστήριξη της δραστηριότητας του πρωτογενούς τομέα στη Μεσσηνία, καθώς η έκταση που θα καλύψουν τα αρδευτικά δίκτυα ανέρχεται σε 31.560 στρέμματα.

Exit mobile version