Quantcast
Διήμερο πληρωμών συντάξεων και επιδομάτων - Πότε μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά - enikonomia.gr
share

Διήμερο πληρωμών συντάξεων και επιδομάτων – Πότε μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα το απόγευμα θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά των κύριων, αλλά και των επικουρικών τους, συντάξεων του e-ΕΦΚΑ οι δικαιούχοι μισθωτοί.

Όσοι διαθέτουν χρεωστικές κάρτες θα μπορούν να σηκώσουν τα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους. Ήδη από την Παρασκευή έχουν εξοφληθεί οι μη μισθωτοί (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, κλπ), ενώ αύριο το βράδυ θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματά τους και οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Συγκεκριμένα, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ για τους μισθωτούς θα διενεργηθούν από το … γκισέ την Τρίτη 30 Ιουλίου, αλλά τα χρήματα θα πιστωθούν σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πότε εξοφλούνται κύριες και επικουρικές συντάξεις μισθωτών

Αναλυτικά ποια ταμεία εξοφλούν συντάξεις:

  • Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • ΗΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • ΟΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιουλίου
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου

Τα ποσά θα πιστωθούν -όπως προαναφέρθηκε- στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2024.

Πότε θα χορηγηθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 31 Ιουλίου.nΗ πίστωση των ποσών αυτών θα γίνει αύριο το απόγευμα της Τρίτης 30 του μήνα.

Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και όλα τα υπόλοιπα επιδόματα του Οργανισμού, δηλαδή τα προνοιακά- αναπηρικά, γέννας, ενοικίου, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως φυσικά και το επίδομα τέκνων Α21.

Οι οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων που έκαναν κανονικά τις αιτήσεις τους, θα λάβουν την διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο (είναι η γ’ για το τρέχον έτος), την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.

Μαζί με αυτή την δόση θα χορηγηθεί αναδρομικά και η ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο- Φεβρουάριο ’24, όπως και Μάρτιο- Απρίλιο ’24, στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι υπέβαλλαν την αίτησή τους μετά την εξόφληση της β’ δόσης του επιδόματος και ως τις 5 Ιουλίου.

Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα, εφόσον πρόκειται για το πρώτο και το δεύτερο τέκνο και ανάλογα το ύψος του εισοδήματος.

Το ποσό ανεβαίνει σε 140 ή 84 ή 56 ανά μήνα από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.