Quantcast
Διαβεβαίωση Βαρουφάκη: Δεν θα χρεοκοπήσουμε τον Ιούνιο - enikonomia.gr
share

Διαβεβαίωση Βαρουφάκη: Δεν θα χρεοκοπήσουμε τον Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

Την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει τον Ιούνιο και ότι θα πληρωθούν κανονικά οι συντάξεις και οι μισθοί, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» στο Star.

Η απάντηση Βαρουφάκη, δόθηκε μετά από ερώτηση συνταξιούχου τηλεθεατή, ο οποίος εξέφρασε τον φόβο, ότι αν η κυβέρνηση – όπως είχε πει προηγουμένως ο υπουργός – προτιμήσει να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και όχι το ΔΝΤ, θα επέλθει χρεοκοπία, οπότε δεν θα μπορέσει στη συνέχεια να πληρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πληρώνει και τις δόσεις προς το ΔΝΤ, για να αποφύγει περιπέτειες.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι πραγματικά στις 12 Μαΐου, δεν είχε τη δυνατότητα η κυβέρνηση να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ. Και το είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τηλεφωνήματα που έκανε. Όμως βρέθηκε η λύση από τον λογαριασμό του ΔΝΤ. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θέλει τη ρήξη, ούτε εμείς ούτε οι άλλοι.

Τώρα όμως είναι η ώρα να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει οι εταίροι. Μέχρι τώρα κάναμε μόνο εμείς, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.