Διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

αυτοκίνητα

Εκατοντάδες ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα με ανασφάλιστο ταλαιπωρούνται ακόμα και για χρόνια, όπως λένε στην κάμερα του Alpha.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα προχωρούν σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων, ώστε να εντοπίζονται άμεσα τα ανασφάλιστα οχήματα. To νέο σύστημα για τα ανασφάλιστα και όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και θα τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο.  Η σχετική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα

Αν τα οχήματα εντοπιστούν ανασφάλιστα τα πρόστιμα κυμαίνονται από 200 έως 1000 ευρώ.  Αν οι ιδιοκτήτες σε επόμενο έλεγχο δεν συμμορφωθούν, θα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες.

Σε περίπτωση υποτροπής τα πρόστιμα διπλασιάζονται, ενώ είναι ακόμα αυστηρότερα αν τα οχήματα έχουν δηλωθεί σε καθεστώς ακινησίας, αλλά κυκλοφορούν, καθώς τα πρόστιμα φτάνουν τις 10.000 ευρώ.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διασταυρώσεων με αυτοματοποιημένο τρόπο και τα πρόστιμα έρχονται και για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Exit mobile version