Quantcast
Δέσμευση των οκτώ της μίνι Συνόδου: Δεν υπάρχει Grexit, νέο έκτακτο Eurogroup - enikonomia.gr
share

Δέσμευση των οκτώ της μίνι Συνόδου: Δεν υπάρχει Grexit, νέο έκτακτο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Η οκταμερής μίνι Σύνοδος Κορυφής, μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που επικοινωνούν με τους συμμετέχοντες, διαρρέουν τα κλίμα που επικρατεί στη Σύνοδο και τα όσα μέχρι τώρα έχουν συζητηθεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε ένα θέμα στο οποίο υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων από όλους τους συμμετέχοντες, είναι ότι δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως αποκαλύπτουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στα υπόλοιπα ζητήματα διαφαίνονται ενδείξεις σύγκλισης θέσεων για την Ελλάδα, αλλά όχι απόλυτης ταύτισης.
Ταυτόχρονα οι ίδιοι αξιωματούχοι δεν αποκλείουν την πιθανότητα διεξαγωγής νέου, έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι οι συνομιλητές του κ. Τσίπρα προέτρεψαν την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό από την πλευρά της Ελλάδας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι φέρεται να δεσμεύθηκαν για μερική εκταμίευση της δόσης των 7 δισ. ευρώ.
Ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή κάνει λόγο για ειλικρινή συζήτηση των Ευρωπαίων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την ενόχλησή του στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της Ελλάδας έναντι των τεχνικών κλιμακίων.
Ελλάδα και Ευρωπαίοι αναζητούν πεδία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, αποκαλύπτει η ίδια πηγή.
Τα σενάρια περί έκτακτου Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα επιβεβαιώνει και Έλληνας αξιωματούχος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι πιθανή η διεξαγωγή ενός έκτακτου Eurogroup τις επόμενες ημέρες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.