Quantcast
Delivery: Στα σκαριά νέα ΚΥΑ για το πλαίσιο λειτουργίας των εργαζομένων - Τι θα προβλέπει - enikonomia.gr
share

Delivery: Στα σκαριά νέα ΚΥΑ για το πλαίσιο λειτουργίας των εργαζομένων – Τι θα προβλέπει

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πλαίσιο λειτουργίας των εργαζομένων στα delivery.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις  Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «τα delivery με απασχολούν πάρα πολύ γιατί παρακολουθώ ότι έχουν πάρα πολλά τροχαία και πάρα πολλοί που κάνουν αυτή τη δουλειά χάνουν τη ζωή τους  ή τραυματίζονται βαριά κατά την  άσκηση εργασίας. Και ετοιμάζουμε ήδη Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα συναρμόδια υπουργεία για να θεσπίσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας για τους ανθρώπους που απασχολούνται στα delivery. Ίσως αυτή η ΚΥΑ να βγει και σήμερα ή αλλιώς  μέσα στις επόμενές ημέρες ».

«Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Υγείας να εφαρμοστεί μια σειρά μέτρων για τους εργαζόμενους στα delivery, όπως είναι το πώς πρέπει να είναι ντυμένοι οι εργαζόμενοι αυτοί αλλά και πώς πρέπει να είναι ο εξοπλισμός τους. Αυτά θα είναι πια ευθύνη της επιχείρησης να τηρούνται» συμπλήρωσε.

Για τα πρόστιμα 

Επίσης μίλησε και για τα πρόστιμα που επέβαλε σε πλατφόρμες παραγγελίας φαγητού και διανομής. «Με 45 βαθμούς πήρα τηλέφωνο σε μια από τις δύο πλατφόρμες delivery και παρήγγειλα σουβλάκια με χοιρινό γύρο.  Μού πήραν την παραγγελία κανονικά, μού είπαν ‘σε 25 λεπτά στο σπίτι σας’ και με το που έκλεισα το τηλέφωνο λέω ‘κοίταξε, την πήραν την παραγγελία και πρέπει να βάλω πρόστιμο’… Στο ένα λεπτό με πήραν τηλέφωνο από το μαγαζί. Και λέω ‘πω πω το καταλάβανε ότι δεν γίνεται, και ευτυχώς δεν θα βάλω πρόστιμο’. Σηκώνω το τηλέφωνο, και λένε: ‘έχει τελειώσει ο γύρος χοιρινός θέλετε να βάλουμε γύρο κοτόπουλο;  Και λέω ‘γι’ αυτό με πήρατε;’ Επιβλήθηκαν πρόστιμα και στη μια και στην άλλη πλατφόρμα.  Μετά όμως από αυτό, την Τετάρτη, την επομένη μέρα του μεγάλου καύσωνα, και οι δυο πλατφόρμες σταμάτησαν να λειτουργούν δεν πήραν καθόλου παραγγελίες» τόνισε.

«Δεν μου αρέσουν τα πρόστιμα .Δεν μου αρέσει να βάζω πρόστιμα. Εγώ προτιμώ την καλόπιστη και ανθρώπινη συνεννόηση. Αλλά θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στην εποχή που ζούμε δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με ψύχη και δικαιώματα. Και ο εργοδότης έχει απολυτή ευθύνη να προσέχει την υγεία του εργαζομένου. Αυτό δεν παράλογο στην εποχή που ζούμε, είναι το απολύτως λογικό».

«Οι επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα λόγο και κανένα συμφέρον να διακινδυνεύουν έστω και λίγο τη ζωή των εργαζομένων τους όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.