Δεκαπενταύγουστος 2024: Πώς αμείβονται αύριο οι εργαζόμενοι – Οι διπλά κερδισμένοι και οι χαμένοι

αμοιβές

Υποχρεωτική αργία είναι η αυριανή ημέρα, 15η Αυγούστου για αρκετούς μισθωτούς εργαζόμενους, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Παράλληλα επισημαίνεται  πως αύριο,15 Αυγούστου απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες.

Στο πλαίσιο αυτό η  ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας έδωσε πρόσφατα κάποιες διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα αμειφθούν οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Αναλυτικά:

Α. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν στις 15 Αυγούστου και δουλέψουν αύριο δικαιούνται:

1. αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν

2. στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

Β. Ποιοι  εργαζόμενοι δεν θα δουν κάποια προσαύξηση στο ημερομίσθιο τους 

Το σύνηθες ημερομίσθιο χωρίς κάποια προσαύξηση θα πρέπει να λάβουν αύριο οι εργαζόμενοι  που  απασχολούνται σε επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν στις 15 Αυγούστου 2024. .Αυτό αφορά όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ  όσοι αμείβονται με μισθό θα λάβουν τον μηνιαίο μισθό τους.

 

Οι διευκρινίσεις 

Διευκρινίζεται δε πως:

 

 

Exit mobile version