Quantcast
Δανειολήπτες: Έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία για τον Φορέα Επαναμίσθωσης Ακινήτων -Πώς θα λειτουργεί σύμφωνα με τον Χατζηδάκη - enikonomia.gr
share

Δανειολήπτες: Έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία για τον Φορέα Επαναμίσθωσης Ακινήτων -Πώς θα λειτουργεί σύμφωνα με τον Χατζηδάκη

δημοσιεύτηκε:

Στα σκαριά της κυβέρνησης βρίσκεται η υλοποίηση του νέου Φορέα Επαναμίσθωσης Ακινήτων για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, άμεσα  αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον Φορέα Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Αυτός θα αποκτά την κυριότητα ακινήτων από δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους με στόχο να τους τα μισθώνει εκ νέου με συμφωνία επαναγοράς σε βάθος χρόνου, σημείωσε.  Το ενοίκιο θα επιδοτείται από το κράτος, πρόσθεσε .

«[…] θα ακούσετε σύντομα ανακοινώσεις. Είναι κάτι που δεν θα καθυστερήσει. Αφορούν τη δυνατότητα, ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους να μπορέσουν με κάποιο τρόπο, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να μείνουν εκεί»  τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Φορέα Ακινήτων:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Φορέας Ακινήτων αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του πρώτου  τριμήνου του 2025 ή το αργότερο τον Απρίλιο του επόμενου έτους  και σε πρώτη φάση αυτός  θα μπορεί να αποκτήσει 2.000με 2.500 κατοικίες ευάλωτων νοικοκυριών που θα πτωχεύσουν.

Επίσης επισημαίνεται πως ο Φορέας  αυτός  θα αγοράζει τις πρώτες κατοικίες ευάλωτων οφειλετών κατά τον πλειστηριασμό και μετά θα τις νοικιάζει στους οφειλέτες που διέμεναν ήδη σε αυτές, προκειμένου να αποφευχθούν οι εξώσεις.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι έως και 12 έτη και μετά το πέρας αυτής -ή και νωρίτερα, αν έχει επανέλθει οικονομικά-, ο οφειλέτης θα έχει τη δυνατότητα να επαναγοράσει την κατοικία του.

Ο οφειλέτης θα πληρώνει χαμηλό μηνιαίο ενοίκιο και από το κράτος θα λαμβάνει μηναία επιδότηση ύψους 70 ευρώ με 210 ευρώ. Το ποσό της επιδότησης θα διαμορφώνεται  αναλόγως της σύνθεσης του νοικοκυριού,  των εισοδηματικών και των περιουσιακών κριτηρίων.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.