Quantcast
Dallara: Είναι ώρα οι Έλληνες ηγέτες να λάβουν τη μοίρα της χώρας στα χέρια τους - enikonomia.gr
share

Dallara: Είναι ώρα οι Έλληνες ηγέτες να λάβουν τη μοίρα της χώρας στα χέρια τους

δημοσιεύτηκε:

Η ενεργή διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο του 33ου International Financial LawConference που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Charles Dallara, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και γνώριμου στην Αθήνα από την εποχή του PSI.

Ο κ. Dallara στην ομιλία αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση και επεσήμανε την ανάγκη μετά από έξι χρόνια ύφεσης οι Ελληνες ηγέτες να αναλάβουν τον έλεγχο της μοίρας τους και να βάλουν στην άκρη τις όποιες πολιτικές τους διαφορές.

Oπως είπε, από την αρχή της κρίσης και την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο, η κυβέρνηση της χώρας δεν είχε ποτέ την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.
Τώρα όμως, “είναι ώρα να ξεπεραστούν οι πολιτικές διαφορές και οι Έλληνες ηγέτες να λάβουν την μοίρα της χώρας στα χέρια τους”. Τα μέχρι στιγμής προγράμματα και μεταρρυθμίσεις απέτυχαν να φέρουν την ανάπτυξη, τόνισε.

Ο ίδιος αποδίδει την αδυναμία εξόδου της Ελλάδας από την κρίση τόσο στους Ευρωπαίους εταίρους που επιμένουν στην εφαρμογή ενός λάθος προγράμματος όσο και στις ελληνικές κυβερνήσεις που δεν έχουν προχωρήσει στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό σκέλος, ο πρώην επικεφαλής του ινστιτούτου επέκρινε την επιμονή που επιδεικνύουν οι εταίροι στα πρωτογενή πλεονάσματα με αποτέλεσμα την διαιώνιση μιας πολιτικής λιτότητας. “Επιμένουν να σφίγγουν συνεχώς το ζωνάρι” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Dallara, ενώ πρόσθεσε “Όταν βλέπεις πως ένα πρόγραμμα δεν βγαίνει για έξι χρόνια, τότε πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να αλλάξεις πολιτική”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.