Quantcast
Χρίστος Δήμας: Επιδιώκουμε να μπει τέλος σε παθογένειες που χαρακτηρίζουν ακόμα τη λειτουργία της οικονομικής ζωής στη χώρα - enikonomia.gr
share

Χρίστος Δήμας: Επιδιώκουμε να μπει τέλος σε παθογένειες που χαρακτηρίζουν ακόμα τη λειτουργία της οικονομικής ζωής στη χώρα

δημοσιεύτηκε:

«Έχουμε προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά επίκεινται και πολλές ακόμα, οι οποίες θα ωφελήσουν επιχειρηματίες και επιμελητήρια». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, χαιρετίζοντας τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΕΕ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Δήμας σημείωσε: «Παρουσίασα μια σειρά από επικείμενες αλλά και υλοποιηθείσες νομοθετικές παρεμβάσεις, με τις οποίες επιδιώκουμε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να μπει ένα τέλος σε παθογένειες, οι οποίες χαρακτηρίζουν, ακόμα, τη λειτουργία της οικονομικής ζωής στη χώρα μας.

Αναφέρθηκα, ειδικότερα, στις πρωτοβουλίες μας για το ψηφιακό τέλος συναλλαγής, τα ανασφάλιστα οχήματα και μια σειρά κωδικοποιήσεων, οι οποίες αφορούν στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, τον ΦΠΑ, τον κώδικα φορολογίας περιουσίας, τον εθνικό τελωνειακό κώδικα, το ψηφιακό τέλος συναλλαγής κ.ά.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.