Χατζηδάκης για κύκλωμα στην Κέρκυρα: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά» – Τι λέει η ΑΑΔΕ

Ανακοίνωση  για  την εξάρθρωση κυκλώματος στην Κέρκυρα εξέδωσε η ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως στο κύκλωμα συμμετείχαν υπάλληλοι της ΔΟΥ και λογιστής ή λογιστές και πως έχουν συλληφθεί 4 εφοριακοί και ένας λογιστής, οι οποίοι σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν είτε φορολογικά χρέη είτε είχαν να πάρουν επιστροφές από την Εφορία. Κομβικό ρόλο έπαιζε ένας λογιστής, ο όποιος παρείχε στοιχεία στους επίορκους εφοριακούς.  Και μετά αυτοί αναλάμβαναν δράση και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

«Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι΄ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης » σημειώνει η ΑΑΔΕ. 

«Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχής

Η δήλωση Χατζηδάκη

Δήλωση για  την εξάρθρωση κυκλώματος στην Κέρκυρα έκανε και  ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. «Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα » σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε  σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!» συμπλήρωσε.

Exit mobile version