Χατζηδάκης: Έρχονται και άλλες μειώσεις φόρων – Τι δήλωσε για το τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες

Κωστής Χατζηδάκης

Για τις επερχόμενες μειώσεις φόρων μίλησε, μεταξύ πολλών άλλων, στο OPEN ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν μειωθεί πάνω από 60 φόροι ενώ και το 2025 θα γίνουν μειώσεις σε άλλους 12.  Επίσης ο κ. Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στον ΦΠΑ το πρώτο 6μηνο του 2024 είχαμε έσοδα παραπάνω 10,3%. Τα έσοδα ήρθαν από την ανάπτυξη και τα POS, βγήκαν κρυφά έσοδα. Υπολογίζουμε πως από πέρυσι μέχρι το 2027 θα βρούμε από την φοροδιαφυγή 2,5 δισ. ευρώ».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, «μπορεί να προξενούνται αντιδράσεις για τα POS αλλά μπείτε και στα παπούτσια μου. Δεν μπορεί να κοιτάμε προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Πόσο λογικό είναι ένα υπάλληλος με τον κατώτατο μισθό να πληρώνει περισσότερους φόρους από το αφεντικό του;».

Τεκμαρτό εισόδημα

Αναφερόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να διατηρήσει το τεκμαρτό εισόδημα για πάντα και επισήμανε ότι «όταν μπήκε το τεκμαρτό εισόδημα, δεν μπήκε για τον αιώνα τον άπαντα», προσθέτοντας ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Exit mobile version