Quantcast
Μπόνους στο επίδομα θέρμανσης για το ηλεκτρικό ρεύμα - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Μπόνους στο επίδομα θέρμανσης για το ηλεκτρικό ρεύμα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Για έως 25% υψηλότερο επίδομα σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα για θέρμανση, έκανε λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος εξήγησε πως το τελικό ποσό θα προκύψει από τον υπολογισμό όλων των δεδομένων, βάσει και του ισχύοντος από πέρσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία και τον ορισμό του πόσο κρύο ή ζέστη έκανε σε κάθε περιοχή.

«Θα υπάρχει περίπου 25% διαφορά μεταξύ του επιδόματος για ηλεκτρισμό και πετρέλαιο», διευκρίνισε ο ΥΠΕΝ στο ΟΡΕΝ, ενώ σε ότι αφορά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης τόνισε ότι θα γίνει σε δύο δόσεις.

Όπως αποσαφήνισε ο κ. Σκυλακάκης, «τις επόμενες ημέρες θα υπογραφή η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης. Θα περιλαμβάνει επιδότηση για όλες τις μορφές θέρμανσης: πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό. Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση».

Για όσους έχουν ρεύμα θα είναι έως 1.200 ευρώ το επίδομα. «Εκεί που κάνει πολύ κρύο θα λάβουν 25% επιπλέον επίδομα» σχολίασε.

Στην πλειοψηφία τους οι δικαιούχοι θα λάβουν από 100 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την κατανάλωση και τα εισοδηματικά κριτήρια.

«Όταν δώσουμε τη δεύτερη δόση, θα εκκαθαρίσουμε με βάση πόσο κρύο έκανε στο δικό σου χωριό. Όπου κάνει παραπάνω κρύο από τον μέσο όρο, θα πάρει παραπάνω χρήματα» σχολίασε ο κ. Σκυλακάκης.

Τον Δεκέμβριο θα πληρωθεί το 60%

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «θα υπάρξει μια μεγάλη δόση στην αρχή, εντός του Δεκεμβρίου και όχι νωρίτερα, διότι ειδικά στο πετρέλαιο πρέπει να έχουμε και κάποιους λογαριασμούς.

Τον Δεκέμβριο θα δοθεί περίπου το 60% του ποσού όλης της περιόδου. Η άλλη δόση, το άλλο 40% θα δοθεί τον Απρίλιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.