Bloomberg:Σε περικοπή 200 θέσεων εργασίας η τράπεζα EFG International

Σε περικοπή 200 θέσεων εργασίας θα προβεί η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας, EFG International ,προκειμένου να περιορίσει την πτώση της κερδοφορίας της το 2016, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω τράπεζα ελέγχεται από τον Σπύρο Λάτση, ο οποίος για να αποφύγει την πτώση κερδοφορίας της, θα μειώσει 30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα τα λειτουργικά έξοδα της της τράπεζας το 2016.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας,τα λειτουργικά κέρδη και το περιθώριο εσόδων παραμένουν «κάτω από τις προσδοκίες», με τα βασικά καθαρά κέρδη για το δεύτερο εξάμηνο να εμφανίζονται μειωμένα. Τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού που αποφέρουν έσοδα, αυξήθηκαν σε 83,4 δισ. φράγκα τέλος Οκτωβρίου 2015, από 80,2 δισ.φράγκα που είχαν καταγραφεί τέλος Ιουνίου 2015.

Μάλιστα η EFG αναφέρει ότι: « Η επίδοση κατά το τετράμηνο Ιουλίου – Οκτωβρίου δέχθηκε τη δυσμενή επίδραση από την αβεβαιότητα στην οικονομία και την αγορά, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές είχαν μεγαλύτερη επίπτωση τον Σεπτέμβριο.Εάν συνδυασθεί με σημαντικές επενδύσεις-τοποθετήσεις που είναι σε εξέλιξη, τα κέρδη θα συνεχίζουν να συμπιέζονται, με την αδύναμη εικόνα στη λήξη του δεύτερου τριμήνου να αποκτά συνέχεια στο δεύτερο εξάμηνο. Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 51 εκατ. φράγκων στο πρώτο εξάμηνο».

Exit mobile version