Quantcast
Bloomberg: Το Eurogroup μετέθεσε χρονικά την αναμέτρηση με την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Το Eurogroup μετέθεσε χρονικά την αναμέτρηση με την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε επιπλέον 4 μήνες για να “πουλήσει¨το πρόγραμμά του στους πιστωτές, διατηρώντας ταυτόχρονα την έγκριση του κόμματός του, καθώς το Eurogroup μετέθεσε χρονικά  την αναμέτρηση για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

“Ανακωχή, αλλά όχι συμφωνία ειρήνης. Το μείζον ερώτημα του πώς θα λυθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναβλήθηκε”, δήλωσε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING στη Φρανκφούρτη

Στο πλαίσιο της σημερινής απόφασης των θεσμών, η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ διαμήνυσαν τη στήριξή τους στις ελληνικές δεσμεύσεις. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησαν ότι οι ελληνικές προτάσεις χρειάζονται περαιτέρω διεξοδικό έλεγχο.

“Η συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο έπος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης”, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δίνει περιθώριο στην Ελλάδα έως τον Απρίλιο να καθορίσει τις λεπτομέρειες και να δείξει στο Eurogroup πώς θα υλοποιήσει τα μέτρα. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.