Bild: Η Μέρκελ δεν συμφωνεί με τη σκληρή στάση Σόιμπλε για την Ελλάδα

Η σκληρή στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έναντι της Ελλάδας βρίσκει μικρή μόνο ανταπόκριση από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild με τίτλο: «Η αλήθεια για την ελληνική επιστολή», το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η καγκελάριος θέλει να αποφύγει να θεωρηθεί η Γερμανία υπεύθυνη για ένα ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μέρκελ εμφανίστηκε για τον λόγο αυτό σαφώς πιο πρόθυμη για συμβιβασμό και ότι ελπίζει σε μία λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Διαφορές, αναφέρει η Bild, υπάρχουν και στα ουσιαστικά θέματα. Ο Σόιμπλε επιμένει για μία λεπτομερή καταγραφή από την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων και των προγραμμάτων που θα αναλάβει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Αντίθετα, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα. Κατά την άποψη του Ντάισελμπλουμ, αυτό που είναι σημαντικό είναι να δεσμευθεί κατ’ αρχήν η ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις και η Ευρωζώνη να έχει δικαίωμα λόγου γι’ αυτές, όταν θα εκχωρεί δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: Bild

Exit mobile version