Quantcast
Βαρουφάκης: Στόχος η εξασφάλιση της ρευστότητας το τετράμηνο - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Στόχος η εξασφάλιση της ρευστότητας το τετράμηνο

δημοσιεύτηκε:

«Βασικός στόχος των συνομιλιών που έχουν ξεκινήσει είναι η κατάληξη της συμφωνίας τον Ιούνιο και η εξασφάλιση της ρευστότητας το τετράμηνο» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας  από το Παρίσι στο Mega.

Για την πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με το Brussels Group, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως ήταν μία έντονη κουβέντα, με τους 4 θεσμούς, γιατί υπήρχε και εκπρόσωπος του ESM και έγινε μία πρώτη κουβέντα για τα δημοσιονομικά, αλλά και για τον τρόπο που θα συλλέγονται τα στοιχεία από την Αθήνα.

Οι στόχοι, όπως είπε, είναι αρκετο και σημαντικοί. Πρέπει να εξειδικευτεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους γι’ αυτές. Να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Ευρώπης για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Να υπάρχει ροή πληροφοριών προς την Κομισιόν για τα δημοσιονομκά, ώστε να υπάρχει αμφίπλευρη πληροφόρηση.

Βασικός στόχος ωστόσο, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης είναι, να εξασφαλιστεί με όποιο τρόπο προτείνουν οι εταίροι η ρευστότητα για το επόμενο τετράμηνο.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως, στην Αθήνα θα έρχονται τα κλιμάκια στην Αθήνα, όταν υπάρχει ανάγκη και πως δεν πρόκειται να γίνεται…παρέλαση στα υπουργεία, αλλά θα εργάζονται σε έναν ειδικό χώρο, ο οποίος θα είναι πιθανότατα ξενοδοχείο, όπου θα τους μεταφέρονται τα στοιχεία που ζητούν.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι κάποιοι εκπρόσωποι των κλιμακίων θα φτάσουν την Πέμπτη στην Αθήνα, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δει κανένας για παράδειγμα τον κ. Μαζούx..

Πάντως διέψευσε τις φήμες ότι στο Παρίσι είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της πρώην τρόικας μεταξύ των οποίων ο Πολ Τόμσεν και τον κ. Μοσκοβισί.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.