Βαρουφάκης: Μας πιέζουν να ρίξουμε τους μισθούς του Δημοσίου στα 700 ευρώ

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε επισφαλές σημείο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνομιλία που είχε με εφοριακούς  που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα. 

«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της. Στο επισφαλές σημείο της» δήλωσε σήμερα ο υπουργός  και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση, ενώ δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

“Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα- το ξέρετε αυτό- όχι μόνο να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί”, είπε συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης προς τους εφοριακούς. “Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε. 
Ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις για σας; Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά. 
Την άποψή μας την ξέρετε. Θα την πω άλλη μια φορά: αυτός ο δυισμός, η αντιμετώπιση των παλαιοτέρων με τόσο διαφορετικό τρόπο από τους νέους αποτελεί όχι μόνο αδικία, αλλά και βαθιά πηγή αναποτελεσματικότητας για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Άρα έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουμε συνολικά και συλλογικά ώστε να λύσουμε το πρόβλημα.”

Exit mobile version