Quantcast
Βαρουφάκης: Η νέα συμφωνία διατηρεί τα προνόμια των ολιγαρχών - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Η νέα συμφωνία διατηρεί τα προνόμια των ολιγαρχών

δημοσιεύτηκε:

Δριμύ κατηγορώ από τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά των Ευρωπαίων εταίρων ότι με τη νέα συμφωνία επιτρέπουν στους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα κεκτημένα και επιβαρύνουν τους «κανονικούς» πολίτες.

Όπως γράφει και η Guardian, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως «η νέα συμφωνία επιτρέπει στους ολιγάρχες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν».

Μάλιστα, το άρθρο επικαλείται και την 62σέλιδη ανάλυση του Βαρουφάκη στο προσωπικό του blog, όπου αποδομεί σημείο- προς σημείο τη νέα συμφωνία, εκτιμώντας ότι θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Το νέο πρόγραμμα σκλαβώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες, επιβάλλοντας σκληρές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να εξαγοράσουν με πολύ χαμηλές τιμές ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά ότι οι περικοπές συντάξεων θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε θα επηρεαστεί δυσμενώς η καταναλωτική ζήτηση, οδηγώντας σε νέα αύξηση της ανεργίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.