Quantcast
Βαρουφάκης για Σόιμπλε: Καταλαβαίνω ότι η παρουσία μου στο Eurogroup έχει εκνευρίσει - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης για Σόιμπλε: Καταλαβαίνω ότι η παρουσία μου στο Eurogroup έχει εκνευρίσει

δημοσιεύτηκε:

Στο εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, μετά τις επιθέσεις του κ. Σόιμπλε και μεγάλης μερίδας του γερμανικού τύπου, αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στο Mega. Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «όποτε έχω αναφερθεί στον κ. Σόιμπλε έχω αναφερθεί με τεράστιο σεβασμό σε έναν άνθρωπο που είναι τέσσερις δεκαετίες στα πράγματα, όποτε τον βλέπω μιλάμε ιδιαίτερα πολιτισμένα με εποικοδομητικό τρόπο».

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε γενικά για τους ομολόγους του στο Eurogroup, λέγοντας πως κάποιοι είχαν συνηθίσει να στήνονται σε ουρές έξω από τα γραφεία αξιωματούχων της τρόικας για να ζητήσουν πράγματα, λέγοντας πως αυτά δεν υπάρχουν πια με τη νέα κυβέρνηση. «Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που βλέπουν ότι αυτά δεν περνάνε. Θα συνηθίσουν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης εκτιμώντας ότι μια συζήτηση μόνο για τις κακές σχέσεις είναι κακή ατραπός.

«Πολιτική μου απόφαση είναι να μην συμμετάσχω σε έναν ανταγωνισμό που οδηγεί όλους στο να είμαστε όλοι τυφλοί όπως έλεγε και ο Γκάντι» ανέφερε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών. Για το “ανόητα αφελής στον χειρισμό του Τύπου” που είπε ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως είναι πολιτική του απόφαση και στάση πολιτισμού να μην προχωρά και να μην απαντά σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αποκάλυψε πως ο κ. Σόιμπλε του είχε πει πως δεν έχει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης για να του απαντήσει ο κ. Βαρουφάκης πως δεν την είχε ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη, αλλά έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, όπως είπε, έχει ακούσει και εκείνος τις φήμες πως η γερμανική κυβέρνηση ήθελε την απομάκρυνσή του. «Καταλαβαίνω ότι η παρουσία μου στο Eurogroup έχει εκνευρίσει, καθώς οι συνάδελφοί μου υπουργοί είχαν συνηθίσει να συνεργάζονται με μια κυβέρνηση που κυβερνούσε με email», τόνισε ο κύριος Βαρουφάκης, αναφερόμενος στις πληροφορίες που έλεγαν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ζητήσει την αντικατάστασή του. «Τους κατανοώ και συμπάσχω, αλλά πρέπει να μάθουν αυτήν την καινούρια διαδικασία, ώστε να επιστρέψει η πολιτική στο Eurogroup και να μην δηλώνουν οι πολίτες στο Ευρωβαρόμετρο ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς της Ευρώπης» πρόσθεσε. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, του είχε πει πως είτε αποδέχεται το πρόγραμμα ως είχε είτε πέφτει η χώρα στα βράχια, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.