Quantcast
Βαρουφάκης: Είμαι βέβαιος ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θα επιδείξουν αλληλεγγύη - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Είμαι βέβαιος ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θα επιδείξουν αλληλεγγύη

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση πως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα  Μέρκελ  και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  θα επιδείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης. σε συνέντευξή του στο γερμανικό σταθμό ARD.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη ο Γ. Βαρουφάκης θα έχει κρίσιμη συνάντηση, στο Βερολίνο, με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε.

“Είμαι βέβαιος πως η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και όλοι οι άλλοι στη Γερμανία θα επιδείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα”, αναφέρει, σε νέες του δηλώσεις ο Γ. Βαρουφάκης.

Οι δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως στήνεται σκηνικό σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, τις τελευταίες ώρες.

Η Γερμανία στέλνει αυστηρό τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να μην παρεκκλίνει από όσα ορίζουν οι υφιστάμενες συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους, απορρίπτοντας επί της ουσίας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το γερμανικό τελεσίγραφο, διαμηνύοντας πως οι προτάσεις του Βερολίνου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την Αθήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.