Quantcast
Βαλαβάνη: Ορκισμένοι εξολοθρευτές της ρύθμισης των 100 δόσεων οι δανειστές - enikonomia.gr
share

Βαλαβάνη: Ορκισμένοι εξολοθρευτές της ρύθμισης των 100 δόσεων οι δανειστές

δημοσιεύτηκε:

«Ορκισμένους εξολοθρευτές της ρύθμισης των 100 δόσεων» χαρακτήρισε τους δανειστές η Νάντια Βαλαβάνη, ενώ επεσήμανε σε δηλώσεις της τον κίνδυνο να «τιναχθεί στον αέρα» η ρύθμιση των 100 δόσεων με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Όπως αναφέρει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο “συμπεριλαμβάνεται και η τροποποίηση του βασικού όρου, μέσω του οποίου τινάχτηκε στον αέρα η ρύθμιση έως 100 δόσεις τρεις μήνες νωρίτερα, κατά την ψήφιση του βασικού νόμου του Μνημόνιου στις 14.8.2015».

Σύμφωνα με το μνημονιακό όρο που ισχύει ακόμα, η ρύθμιση χάνεται, ακόμη κι αν εξυπηρετείται κανονικά, εφόσον νέα ληξιπρόθεσμα δεν έχουν πληρωθεί – ή ρυθμιστεί με ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων – μέσα σε 30 μέρες από την ειδοποίηση ότι έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Οξύνοντας την κριτική της σχολιάζει πως «οι μεν δανειστές επείγονται να «πνίξουν» τον κάθε πολίτη όχι μόνο με τη νέα φοροκαταιγίδα που έφερε, αλλά και με ό,τι χρωστούσε έως 1.3.2015, ενώ το είχε ρυθμίσει και πλήρωνε κανονικά. Εμφανίζονται ως τόσο ορκισμένοι «εξολοθρευτές» της ρύθμισης έως 100 δόσεις, που δεν έχουν καν την υπομονή να περιμένουν 30 μέρες μέχρι να χάσει τη ρύθμιση ο κάθε ενταγμένος πολίτης που βρέθηκε με έστω κι ένα μικροποσό νέου χρέους, αλλά απαιτούν «στιγμιαίο θάνατο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.