Βαλαβάνη: Έλεγχος της εφορίας σε όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Από τον έλεγχο της Εφορίας θα περάσουν οι φορολογούμενοι που δεν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών τους στο Δημόσιο, δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τις 100 δόσεις. Η κυρία Βαλαβάνη σημείωσε ότι θα ελεγχθεί, αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής ή όχι των οφειλών και με τους ευνοικούς όρους της νέας ρύθμισης

Για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, θα υπάρχει δυνατότητα και σεισάχθειας (“κούρεμα” οφειλής), σύμφωνα με την υπουργό. Σε δεύτερη φάση, είπε, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε την ελάχιστη δόση των 20 ευρώ για χρέη στο Δημόσιο, των 50 ευρώ για χρέη στα ταμεία (εφόσον υπάρχουν οφειλές και στα ταμεία) και την ελάχιστη δόση στις τράπεζες (αν υπάρχουν δάνεια), θα μπορούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια να απευθύνονται σε ειδικές επιτροπές που θα συσταθούν και εκεί θα προβλέπεται και σεισάχθεια για όσους δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν. 

Για τις τριγωνικές συναλλαγές, η κυρία Βαλαβάνη είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη, ώστε να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή που γίνεται με πλασματικές εισαγωγές από φορολογικούς παραδείσους με τη μικρότερη δυνατή ζημιά για την οικονομία. Θα προβλέπεται, είπε, να υπάρχει ένας φάκελος για τις εισαγωγέςσε πραγματικό χρόνο και , αν υπάρχει αυτός, τότε δεν θα καταβάλλεται προληπτικά  ο φόρος 26%.Αν είναι αναγκαία η καταβολή του φόρου, ο έλεγχος της συναλλαγής και η επιστροφή του φόρου (αν αυτη είναι πραγματική) θα γίνεται σε 3 μήνες. 

Exit mobile version