Quantcast
Aύξηση 84% για τα αποθεματικά του ΤΑΥΦΕ - enikonomia.gr
share

Aύξηση 84% για τα αποθεματικά του ΤΑΥΦΕ

δημοσιεύτηκε:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η Γενική Συνέλευση των ασφαλισμένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ) στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα θέματα που αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν από το ΔΣ, τα στελέχη του Ταμείου και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Επενδυτικής Επιτροπής και Καθηγητή Οικονομικής των Επιχειρήσεων & Αγορών του Τομέα Οικονομικής Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, (πρώην εκτελεστικού Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου εταιρειών Eλληνικά Χρηματιστήρια κ. Παναγιώτη Αλεξάκη, τον Αναλογιστή του Ταμείου κ. Γιώργο Μαρκολέφα, τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή της εταιρείας ΣΟΛ ΑΕΟΕ, κ. Ελευθέριο Σαμιώτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΥΦΕ & Επίτιμο Πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ ΝΠΔΔ, κ. Γεράσιμο Κονιδάρη, κάλυψαν όλες τις πτυχές για τα θέματα που αφορούν στο Ασφαλιστικού Ταμείου του Φαρμάκου (ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ) και δόθηκαν διευκρινίσεις και απαντήσεις στους ασφαλισμένους.

Μεταξύ άλλων τα βασικότερα σημεία που έθιξαν οι ομιλητές, επικεντρώνονται στα κάτωθι:

1. Τα αποθεματικά του Ταμείου αυξήθηκαν σε 3 χρόνια κατά 84% ήτοι από 49,6 εκατ. ευρώ στα 76,4 εκατ. ευρώ.

2. Τα πλεονάσματα χρήσεων της 3ετία 2014, 2015, 2016 ήταν σταθερά πάνω από το 78% των εσόδων του Ταμείου ήτοι περίπου 13 εκατ. ετησίως

3. Εκπονήθηκαν τρεις Αναλογιστικές Μελέτες κατά τα έτη 2013, 2014, 2015 που το Ταμείο μετετράπη σε ΝΠΙΔ

4. Συντάχθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις/ ισολογισμοί τριών οικονομικών χρήσεων παρελθόντων ετών, όταν τα Ταμείο ήταν ΝΠΔΔ.

5. Καταχωρίστηκαν οι εισφορές ανά ασφαλισμένο 6 παρελθόντων ετών, όταν το Ταμείο ήταν ΝΠΔΔ.

6. Αναδείχθηκε η ανάγκη για άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ, προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός των παροχών και δικαιότερη κατανομή των ελλειμμάτων σύμφωνα με τα συμπεράσματα των αναλογιστικών μελετών.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του έτους 2016, τον Προϋπολογισμό του έτους 2017, την έκθεση πεπραγμένων του ΔΣ και την απαλλαγή των μελών του από κάθε τυχόν ευθύνη, σύμφωνα με το Καταστατικό. Ενέκρινε επίσης το 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο του Ταμείου (2017-2021).

Η υλοποίηση του οράματος για τη δημιουργία ενός Ταμείου σύγχρονου και αποτελεσματικού θα αποτελέσει πρότυπο για την Κοινωνική Ασφάλιση στην χώρα μας, σημειώνεται.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.