Quantcast
Αυξήθηκε 0,6% η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο.Στο +4,3% η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Αυξήθηκε 0,6% η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο.Στο +4,3% η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο βιομηχανικός τομέας της Ευρωζώνης εξέπληξε τους αναλυτές, σημειώνοντας ισχυρή ανάπτυξη τον Ιούλιο, «γυρίζοντας» το κλίμα της μείωσης των δύο προηγούμενων μηνών.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,6% από μήνα σε μήνα, διπλάσιο ποσοστό από το προβλεπόμενο του 0,3% των οικονομολόγων.

Μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ε.Ε., το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,3% από μήνα σε μήνα. Η ανάπτυξη ευνοήθηκε από την αύξηση της ενεργειακής παραγωγής και τα περισσότερα κεφαλαιακά και καταναλωτικά αγαθά στην ήπειρο.

Η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία σημείωσαν ισχυρές επιδόσεις, με την παραγωγή στην Ελλάδα να εκπλήσσει επίσης τους αναλυτές.

Η ελληνική παραγωγή, σύμφωνα με την Telegraph, αυξήθηκε στο εντυπωσιακό σημείο του 4,3%, κάτι που καταδεικνύει πως εν τη γενέσει τους «τα capital controls δεν ακρωτηρίασαν αμέσως την οικονομία», δηλ. από τις αρχές του μήνα, οπότε και επιβλήθηκαν.

Η «στάσιμη» Γαλλία παρόλ’ αυτά ήταν η ουραγός των χωρών ως προς το κομμάτι αυτό ξανά τον Ιούλιο, καθώς η βιομηχανική παραγωγή έπεσε κατά 0,8%.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι οι θετικοί αριθμοί είναι απίθανο να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας περιόδου ισχυρής επέκτασης για τους Ευρωπαίους παραγωγούς. «Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν μια αρκετά υποτονική ανάπτυξη για το υπόλοιπο της χρονιάς», όπως λένε οι αναλυτές.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.