Quantcast
Άτκινσον (σύμβουλος Ομπάμα) : Η Ευρώπη να κάνει μεγαλύτερες παραχωρήσεις στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Άτκινσον (σύμβουλος Ομπάμα) : Η Ευρώπη να κάνει μεγαλύτερες παραχωρήσεις στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κάνουν μεγαλύτερους συμβιβασμούς, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, δήλωσε η Κάρολιν Άτκινσον, βοηθός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας, μιλώντας στο ινστιτούτο Chatham House στο Λονδίνο.

Η Άτκινσον υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό η νέα ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα περαιτέρω μεταρρυθμίσεων, αλλά πρόσθεσε: “Είναι επίσης σημαντικό οι πιστωτές να συνυπολογίσουν το γεγονός ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη πτώση των εισοδημάτων, των πραγματικών μισθών, της παραγωγής, καθώς και μια μεγάλη άνοδος της ανεργίας”.

Η Κάρολιν Άτκινσον χαρακτήρισε την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας “χλιαρή” και επισήμανε ότι είναι τόσο αργή που είναι αδύνατον να μειώσει την ανεργία, η οποία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

“Βεβαίως αυτό που πιστεύω, αυτό που πιστεύουμε, είναι ότι οι μεγαλύτερες δαπάνες για επενδύσεις… και ίσως η τόνωση της κατανάλωσης σε έναν βαθμό, θα βοηθούσαν να μειωθούν οι μεγάλες ανισορροπίες στις εμπορικές συναλλαγές της Γερμανίας της ίδιας, ενώ θα βοηθούσαν επίσης να τονωθεί η ζήτηση και αλλού”, ανέφερε η Άτκινσον.

 

Πηγή:Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.