Quantcast
Ασφαλιστικές εισφορές: Νέες διευκρινίσεις από τη Κεραμέως για τις μειώσεις - enikonomia.gr
share

Ασφαλιστικές εισφορές: Νέες διευκρινίσεις από τη Κεραμέως για τις μειώσεις

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις  για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών  έδωσε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ  «Συνδέσεις» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως με αφορμή τα όσα εξήγγειλε το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως το 2025 θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 1 μονάδα και το 2027  θα υπάρξει και άλλη μια μείωση της τάξεως του 0,5%.

Επίσης υπογράμμισε τη σημασία της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας ότι είναι διπλάσια από αυτή που είχε αρχικά εξαγγελθεί.  «Είχε εξαγγελθεί ότι θα είναι 0,5% και πήγαμε στο 1%. Αυτό σημαίνει τα λεφτά που πληρώνονται στο κράτος για κάθε εργαζόμενο. Θυμίζω ότι έχουμε κάνει ήδη μια μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές που αγγίξει τις  4,4 ποσοστιαίες μονάδες. Η Ελλάδα είχε πάρα πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές το 2019….. πλέον τις έχουμε μειώσει κατά  4,4 ποσοστιαίες μονάδες. Τώρα μειώνουμε τις εισφορές ακόμα 1 μονάδα και μέχρι 2027 θα αγγίζουμε τις 6 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες συνολικά» σημείωσε.

Μάλιστα εξήγησε τι σημαίνει στην πράξη η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους πολίτες.  « Αυτό στην πράξη σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και τόνωση της απασχόλησης . Πώς αποδεικνύεται και αυτό; Τα χρόνια που μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 4 ποσοστιαίες μονάδες, δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίες στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, το 2024 δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα 500.000 περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι δούλευαν το 2019»  τόνισε .

Και συνέχισε λέγοντας πως  «η Ελλάδα είχε πάρα πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές το 2019. Η μείωση που έχουμε κάνει είναι 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, τώρα μειώνουμε ακόμα μία μονάδα και μέχρι 2027 θα αγγίζουμε τις 6 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες συνολικά. Είναι  ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο για να απελευθερώσει ακόμα περισσότερα τη δυναμική της απασχόλησης και να μας βοηθήσει στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Τέλος ρωτήθηκε εάν αυτό αφορά μόνο τους εποχικούς εργαζόμενους. « Όχι.  Σας μιλώ για εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα από το 2019 μέχρι και το 2024 . Όλα αυτά συμβάλλουν στον δείκτη ανεργίας » απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.