Αppodixi: Πότε θα δοθούν τα πρώτα μπόνους έως 3.000 ευρώ για φοροδιαφυγή

απόδειξη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή των πρώτων μπόνους  ύψους 100 ευρώ με 3.000 ευρώ στους πολίτες που «κάρφωσαν» στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ” appodixi” υποθέσεις φοροδιαφυγής επιχειρήσεων  με «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα πρώτα  ποσά μπόνους εκτιμάται πως θα δοθούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου στους πολίτες που έχουν καταγγείλει επώνυμα  μέσω του κινητού  τους  τηλέφωνο περιπτώσεις «μαϊμού» αποδείξεων και παραποιημένες ταμειακές μηχανές.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά  174.924 καταγγελίες στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ “Appodixi” και από αυτές οι 79.944 είναι επώνυμες και οι 94.980 είναι ανώνυμες. Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή «Αppodixi» αναγνωρίζει το QR Code των ταμειακών μηχανών που έχουν αναβαθμιστεί περιλαμβάνοντας πλέον και την ημερομηνία και ώρα έκδοσης της απόδειξηςΤο κύκλωμα

Μια από τις πολλές υποθέσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκαν  ύστερα από καταγγελίες πολιτών ήταν κύκλωμα που «πείραζε» τις ταμειακές μηχανές και διευκόλυνε 287 επιχειρήσεις κινεζικών συμφερόντων και εκατοντάδες υποκαταστήματά τους να διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ μόνο το 1/10 του ποσού των αποδείξεων που έκοβαν.

Το μέτρο της χρηματικής επιβράβευσης

Το μέτρο για τη χρηματική επιβράβευση των φορολογούμενων που καταγγέλλουν κρούσματα φοροδιαφυγής προβλέπει τα εξής:

 

 

Exit mobile version