Αποδείξεις: Έρχεται νέος ηλεκτρονικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ-Πώς θα λειτουργεί

αποδείξεις

Πολύ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει ο νέος ηλεκτρονικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσδόων (ΑΑΔΕ) , που θα χτυπάει κόκκινο κάθε φορά που μια επιχείρηση δεν θα διαβιβάζει μέσα σε 24 ώρες  στην ΑΑΔΕ τα δεδομένα των αποδείξεων που εκδίδει στις συναλλαγές της. Μόλις θα χτυπάει ο συναγερμός, οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ θα αρχίσουν να διενεργούν ελέγχους σε δεδομένα που θα αποτυπώνονται σε αποδείξεις λιανικής πώλησης και τιμολόγια  της επιχείρησης που έχουν διαβιβαστεί στις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ (myDATΑ, e-send).

Αυτό ουσιαστικά θα αφορά τους  ελεύθερους επαγγελματίες, τις  επιχειρήσεις αλλά και  τις πολυεθνικές εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα.

Οι κυρώσεις

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, όσοι υπόχρεοι δεν διαβιβάζουν τα στοιχεία λιανικής πώλησης στην ΑΑΔΕ  θα βρίσκονται αντιμέτωποι με  λουκέτο από 48 ώρες έως και 10 ημέρες. Το ίδιο ισχύει για τη  μη έκδοση αποδείξεων.

Αναλυτικά:, αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης εφόσον διαπιστωθεί ύστερα από έλεγχο μη έκδοση, ανακριβής έκδοση ή μη διαβίβαση στοιχείων:

 

 

 

 

Exit mobile version