Από επιχειρηματίες… σερβιτόροι και ψήστες – Νέα “ήθη και έθιμα” στην εστίαση λόγω έλλειψης προσωπικού

επιχειρηματίες

Επιχειρηματίες γίνονται σερβιτόροι στα μαγαζιά τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, από επιχειρηματίες… σερβιτόροι αλλά και μπουφετζήδες και ψήστες και μάγειρες γίνονται  ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης σε τουριστικές  περιοχές της Μαγνησίας για να στηρίξουν τη λειτουργία των μαγαζιών τους. Ακόμη και στη λάντζα μπαίνουν για να καλύψουν εργασιακά πόστα, τα οποία παραμένουν κενά, επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εργαζόμενους.

Τι λένε  οι επιχειρηματίες 

Για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε τουριστικές επιχειρήσεις του Πηλίου μιλούν οι επιχειρηματίες του κλάδου στην εφημερίδα “Ταχυδρόμος”.

“H κατάσταση είναι πολύ άσχημη, ιδίως σε χωριά, ο μόνιμος πληθυσμός των οποίων δεν περιλαμβάνει νεολαία, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας με προσωπικό. Ζητάμε  αλλά δεν βρίσκουμε “αναφέρει ιδιοκτήτης ταβέρνας στις Μηλιές, Βαγγέλης  Νασόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν υπάρχει οικογένεια πίσω από τον καταστηματάρχη η λειτουργία  του μαγαζιού είναι στον αέρα. Προσωπικά έχω επιστρατεύσει όλη την οικογένεια για να στηρίζει  τη λειτουργία  του μαγαζιού. Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Και προκειμένου να υπάρχει δυσφήμηση επειδή δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, μειώνουμε τα τραπεζοκαθίσματα. Αντί να εξυπηρετήσουμε 100 θα τα μειώσουμε σε 70” αναφέρει  ο κ. Νασιόπουλος  χαρακτηρίζοντας  τον εαυτό του, ως τον πιο  σκληρό εργαζόμενο μέσα στην ίδια  την επιχείρηση του, με ωράρια από τις 8 π.μ.  έως τις 11 μμ.

“Ούτε τυλιχτές για σουβλάκι δεν βρίσκουμε, λες και ζητάμε πυρηνικούς φυσικούς από Πανεπιστήμιο” αναφέρει από την πλευρά του ιδιοκτήτης εστιατορίου στον Άη Γιάννη, Αποστόλης  Σουλδάτος. “Υπάρχει πρόβλημα. Εμείς  χρειαζόμαστε 18 άτομα προσωπικό και δεν τα έχουμε. Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει το καλοκαίρι. Θα έχουμε  κόσμο και δεν θα μπορέσουμε  να τον εξυπηρετήσουμε. Πόσο μάλλον να το κάνουμε σωστά ” τονίζει ο ίδιος.

“Πρώτα φορά τόσο μεγάλο πρόβλημα για να βρούμε προσωπικό ” υπογραμμίζει από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα  Καλά Νερά, Σάκης Καλλιός.

“Βάζουμε με προσωπική  εργασία 16 και 18 ωρών και πάλι τα κενά  δεν καλύπτονται. Θα ανοίξουμε, θα δεχθούμε κόσμο, αλλά οι υπηρεσίες θα είναι κακές.  Θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών, όταν χρειαζόμαστε πέντε σερβιτόρους και έχουμε δύο” σημειώνει. Ο ίδιος αποδίδει το φαινόμενο της μη εύρεσης προσωπικού στην καραντίνα.”Είτε εργάζονταν μία μέρα είτε πέντε μπήκαν όλοι στην αναστολή εν μέσω πανδημίας  και πήραν το ίδιο επίδομα. Μάζεψαν χρήματα, παίρνουν  χρήματα, παίρνουν και ταμείο  ανεργίας και αρνούνται  να εργαστούν. Πρέπει κάτι να γίνει” συμπληρώνει.

Exit mobile version