Quantcast
Από Δευτέρα και… βλέπουμε, η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Από Δευτέρα και… βλέπουμε, η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Σ. Δασόπουλου

 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τοποθετούν χρονικά την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα κυβερνητικοί κύκλοι που παρακολουθούν όλες αυτές τις ημέρες την πρόοδο των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων με τα ελληνικά υπουργεία.

Οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι υπάρχουν ακόμη διαφορές που θα πρέπει να γεφυρωθούν, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό, καθώς επίσης και για τις εκτιμήσεις που αφορούν το δημοσιονομικό κενό μέχρι και το 2018. Τόνιζαν όμως παράλληλα, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και ότι οι επικεφαλής των ομάδων της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας είναι πιθανό να επιστρέψουν στην Αθήνα «από Δευτέρα».

Πηγές προσκείμενες στους θεσμούς εκτιμούσαν ότι υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν πριν την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών. Παραδέχονταν και αυτοί ότι από την προπερασμένη Παρασκευή υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές σε πολλά θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού και του ασφαλιστικού, αλλά θα πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις από την ελληνική πλευρά ώστε οι προτάσεις της Αθήνας να αποτιμηθούν και να ξεκινήσει επί της ουσίας η αξιολόγηση.

Ξεκαθάριζαν τέλος ότι μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα για την συνέχιση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.