«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρόγραμμα

σπίτι

Έρχεται το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου». Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης κατά τη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση μέτρων αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα, το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» θα “τρέξει” τον Ιανουάριο του 2024.

Όπως είπε το «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» είναι ένα  πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και ο στόχος είναι η ενθάρρυνση ιδιοκτητών να προχωρήσουν στην ανακατασκευή παλαιών διαμερισμάτων με πόρους του δανειακού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα – ιδιοκτήτες κατοικίας, σημείωσε και πως αυτό αφορά όλες τις κατοικίες (κύριες ή δευτερεύουσες)

Τι είδους δαπάνες χρηματοδοτούνται;

Επίσης ο κ. Παπαθανάσξης είπε πως μέσω του προγράμματος αυτού χρηματοδοτούνται οι παρακάτω δαπάνες:

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος μπορούν να λάβουν δάνειο έως 25.000 ευρώ για διάστημα 3 έως 7 ετών σημείωσε.  Επίσης είπε σχετικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» πως  το 75% είναι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και το 25% πόροι Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

 

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Exit mobile version